Previous Next

IPF u Bihaću obilježio Dan državnosti BiH

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću je ponovno bio mjesto svečanog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uz sudjelovanje studenata, profesora i gostiju, stvarajući tako još jedno nezaboravno iskustvo u bogatoj tradiciji obilježavanja ovog važnog nacionalnog datuma. Uz zastave i nacionalne simbole koji su krasili amfiteatar fakulteta, atmosferu je dodatno obogatio gost predavač uvaženi mr. sc. Husein ef. Kovačević.

Dekan fakulteta prof. dr. Hajrudin Hodžić izrazio je zahvalnost gostu te svim studentima i saradnicima koji su doprinijeli uspješnosti ovogodišnjeg obilježavanja Dana državnosti BiH.

Gostujući predavač Husein ef. Kovačević  održao je inspirativno predavanje koje je nadmašilo očekivanja prisutnih. Kroz svoje zanimljive priče nije samo podsjetio na ključne trenutke u formiranju naše države, već je i naglasio važnost očuvanja nacionalnog identiteta i odgovornosti koju svaki građanin ima prema svojoj domovini.

Jedan od posebno dojmljivih trenutaka predavanja bilo je kada je istaknuo važnost emocija prema državi. Kroz svoje stručno i istovremeno emotivno izlaganje, uspio je potaknuti prisutne na razmišljanje o dubokom osjećaju pripadnosti i ljubavi prema domovini. Njegove riječi nisu bile suhoparne historijske činjenice, već su dodirnule srca prisutnih, potičući ih da se osjećaju ponosnima na svoj nacionalni identitet.

S ovogodišnjim obilježavanjem Dana državnosti BiH na našem fakultetu, posebice uz aktuelne događaje u Palestini, osjećamo snažan poziv na zajedništvo i ljubav prema domovini. Osvijestili smo važnost naše prošlosti, ali i izazove koje donosi sadašnjost. Neka ovo obilježavanje bude podsjetnik da svaki pojedinac ima ulogu u oblikovanju budućnosti naše zemlje. Čuvajmo zajedničku baštinu, potičimo raznolikost i radujmo se budućim prilikama za zajedničku saradnju i učenje.