Previous Next

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću upriličio svečanost za prijem novih studenata u akademsku 2023/2024. godinu

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću dana 02.10.2023. godine svečano je obilježio početak nove akademske 2023/2024. godine. Svečanost je počela odlomkom iz Časnog Kur'ana, koji je proučila studentica na odsjeku Islamska vjeronauka, Fatima Kozlica, te himnom Bosne i Hercegovine.

Dekan fakulteta dr. Hajrudin Hodžić sa prodekanom dr. Sulejmanom Topoljakom, voditeljima odsjeka dr. Hakijom Kanurićem i dr. Nedimom Čirićem, kao i sekretarom IPF-a mr. Anitom Ramulić-Mujkić uputili su brucošima čestitke i poželjeli toplu dobrodošlicu. Svečanom prijemu brucoša su prisustvovali profesori i studenti, a svečanost je moderirala mr. Anita Ramulić-Mujkić, koja je studentima pojasnila osnovne pojmove sa kojima će se ubuduće susretati, poput semestra, kolokvija, uslova i sl., te je ukratko predstavila uposlenike Fakulteta.

U svom obraćanju prisutnima, dekan dr. Hajrudin Hodžić je poželio studentima da se osjećaju kao u drugoj kući i da im studiranje bude korisno i ugodno. Naglasio je da su profesori otvoreni za bilo koji vid podrške studentima, ali i da je nužno međusobno poštovanje, kao preduvjet za prenošenje i primanje znanja. Osvrnuo se i na izuzetno kvalitetne infrastrukturne i kadrovske uvjete Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, te na pregršt vannastavnih aktivnosti i mogućnosti koje se studentima  otvaraju.

Prodekan za nastavu i studentska pitanja, dr. Topoljak, naglasio je važnost da obrazovanje prati i odgoj, te da će predavači uspjeti prenijeti studentima onoliko znanja i odgoja koliko sami budu otvoreni i spremni da uzmu.

Voditelji odsjeka, dr. Kanurić i dr. Čirić su govorili o životnim etapama koje se smjenjuju i savjetovali su budućim studentima da period studiranja iskoriste što bolje, usvojivši u njemu znanje i vještine koje će ih osposobiti za život i rad, te su naglasili da je učenje radostan proces kojem treba prići bez straha.  

Na samom kraju, dekan, dr. Hajrudin Hodžić je brucošima uručio prigodne poklone u znak dobrodošlice, a dr. Izet Terzić je proučio hajr dovu u kojoj je zamolio Allaha da studentima olakša stjecanje znanja i da im podari uspješno studiranje.

Nakon svečanog prijema, novi studenti su se podijelili po odsjecima, te su imali sastanke sa voditeljima odsjeka, gdje su dobili detaljnije upute za predstojeći nastavni proces.

Svim predavačima i studentima želimo sretnu i uspješnu akademsku 2023/2024. godinu.