Previous Next

ISLAMSKI PEDAGOŠKI FAKULTET U BIHAĆU UPRILIČIO SVEČANU PROMOCIJU DIPLOMANATA I MAGISTRANATA

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, danas je upriličena svečana promocija XXI generacije diplomanata i IX generacije magistranata ovog fakulteta, prilikom čega je promovirano 25 diplomanata i 3 magistranta na odsjecima Islamske vjeronauke i Socijalne pedagogije i duhovne skrbi.

U okviru ove svečanosti, dodjeljena su posebna priznanja i nagrade za izuzetno postignute rezultate u uspjehu studenata. Svečanom programu su prisustvovali predstavnici Muftijstva Bihaćkog na čelu sa muftijom hfz. Mehmed ef. Kudićem, predstavnici Vlade Unsko sanskog kantona na čelu sa ministrom obrazovanja i nauke gospodinom Denisom Osmankićem, predstavnici Univerziteta u Bihaću, direktori brojnih institucija poput Medrese Reis Džemaludin ef. Čaušević u Cazinu, Pedagoškog zavoda USK-a predstavnici grada Bihaća, profesori, dekani i direktori brojnih drugih institucija.

Dodjeljena su priznanja i nagrade najboljim studentima za postignuti uspjeh u studiju tokom akademske 2022/2023 godine, kao i posebna priznanja za najbolje diplomante i magistrante. Zlatna plaketa dodjeljena je za najveći prosjek diplomantici I ciklusa Bajrić Ajli na odsjeku za Socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb, dok je zlatna plaketa za najbolji prosjek na II ciklusu dodjeljena magistrantu Nedimu Botiću na odsjeku Islamska vjeronauka.

Na svečanosti je istaknuta i odluka o dodjeljivanju posebnog priznanja i nagrade za životno djelo, za poseban doprinos u radu i razvoju fakulteta prof. dr. Muharemu Štulanoviću.

Dekan fakulteta prof. dr. Hajrudin Hodžić izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na saradnji i podršci svim profesorima i prijateljima fakulteta, koji su svojim radom doprinijeli etablianju, razvoju i pozicioniranju Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću na regionalnom i međunarodnom nivou. „Sretni smo i ponosni da našem društvu i našoj zajednici možemo predstaviti i danas promovirati 28 osposobljenih i educiranih mladih osoba, a posebno nam je drago da će to sutra biti svjesni i odgovorni građani koji će svojim kompetencijama obogatiti naše društvo. Ubijeđeni smo da smo ih osposobili i educirali za svoju struku, ali prije svega pripremili da služe svom narodu i da nose baklju optimizma u našim sredinama i predajemo ih našoj zajednici da služe svom narodu najbolje što mogu“, istakao je dekan Hodžić.

U svom obraćanju bihaćki muftija hfz. Mehmed-ef. Kudić je istakao da je „Islamski pedagoški fakultet je izrastao u ustanovu koja ima poštovanje u svojoj sredini i daje očekivane rezultate. Ovaj fakultet je veoma značajna ustanova za Islamsku zajednicu, a kao članica Univerziteta u Bihaću ima svoje mjesto i svoju poziciju.“

Svi govornici su čestitali diplomantima i magistrantima ovaj značajan uspjeh i istakli kako Islamski pedagoški fakultet nastavlja uspješno vršiti svoju misiju zbog koje je i osnovan.