Previous Next

Prof. dr. Muharemu Štulanoviću dodijeljeno počasno zvanje profesor emeritus

U prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću održana je svečana sjednica Senata Univerziteta u Bihaću, koja je posvećena promociji profesora emeritusa na ovom univerzitetu.

Jedan od njih je prof. dr. Muharem Štulanović, redovni profesor, dugogodišnji profesor i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću, a drugi profesor Budimir Mijović sa Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

U prezentiranju Izvještaja Komisije za dodjelu počasnog zvanja profesor emeritus prof. dr. Muharemu Štulanoviću, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Hajrudin Hodžić istakao je da je dr. Štulanović „u kontinuitetu radio kao predavač na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću u svim nastavnim zvanjima od 1995.-2023. godine, da je stekao izvanredne kompentencije i vještine u transferu znanja, te da je kroz višedecenijski nastavno-istraživački rad obogatio našu zajednicu desetinama univerzitetskih udžbenika i naučnih radova.”

„Prof. dr. Muharem Štulanovič posjeduje bogato iskustvo u rukovođenju, timskom radu, organizaciji u vođenju kandidata za stjecanje zvanja magistra i doktora nauka. Koristan je i odgovoran član redakcije Zbornika IPF-a. Radio je odano, stručno i odgovorno na nastavnim planovima i programima IPF-a za oba smjera (Islamske vjeronauke i Socijalne pedagogije i duhovne skrbi). Istakao se svojim plodonosnim naučno-stručnim, pedagoškim radom u odgoju mladih visoko stručnih kadrova i stvaranju nastavno-naučnog podmlatka u obrazovanju. Odnosi se profesionalno i etično  prema studentima, kolegama nastavnicama i drugom vannastavnom osoblju. Odličan je poznavalac arapskog jezika, a kvalitetno se služi engleskim i njemačkim jezikom,” dodao je dekan Hodžić.

Pored promocije profesora emeritusa na ovom univerzitetu, dodijeljeno je priznanje i redovnim profesorima Univerziteta u Bihaću koji su ua zadnjih nekoliko godina stekli zvane redovnog profesora, među kojima su redovni profesori Islamskog pedagoškog fakulteta prof. dr. Sulejman Topoljak, prof. dr. Muharem Štulanović i prof. dr. Fuad Sedić.

Ovu svečanost je svojim prisustvom uveličao muftija bihaćki hfz. Mehmed-ef. Kudić.